מי שלא מכיר פטריות ממולאות (נדיר) אז עכשיו הגיע הרגע.. נכון פטריות צלויות זה הדבר הכי טעים שיש? מלאות בטעם עסיסי, במטבח היפני טעם פטריות נקרא אומאמי. אומאמי זה אחד מהטעמים הקיימים (כמו מתוק, מר, חמוץ) והוא המקביל של מלוח או באנגלית- Savory. יש להן גם מרקם מיוחד ונגיס, שכייף לנעוץ בו את השיניים.
הכוכב השני במתכון הזה הוא צמח "חרדל אוסקה", זן של חרדל יפני בעל עלים אדמוניים ירוקים, גדולים ומרשימים. טעמו חריף ומזכיר וואסבי או חזרת. עלי האוסקה נהדרים לתיבול תערובות מילוי מכיוון שהם מעניקים פיקנטיות במידה הנכונה וגם טעם רענן של עלים ירוקים.
אם אין בקרבתכם להשיג עלי חרדל אוסקה אפשר להחליף בעלי מנגולד רעננים ויפים, ואם רוצים חריפות כמו של חרדל אוסקה אפשר להוסיף כפית חרדל חלק או כפית חזרת/ווסאבי.
חרדל אוסקה גדל בקצב מהיר והוא חזק וקל לגידול בגינה הביתית, אפילו באדנית על אדן החלון.
מתכון:
2 סלסלות פטריות (כ- 450 גרם)
3 כפות שמן לטיגון
1 בצל לבן בינוני קצוץ דק
1 שן שום מגורדת
5 ענפים של תימין- רק העלים
6 עלי חרדל אוסקה קצוצים בלי הגבעול או עלי מנגולד באותו האופן (כ- 100 גרם)
75 גרם גבינת מנצ'גו מגורדת
75 גרם גבינת בושה חתוכה לקוביות קטנות
(אפשר להחליף את הגבינות לאיזו גבינה שאוהבים באותן כמויות)
מלח/פלפל לבן לפי הטעם
הוראות הכנה:
1. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
2. מוציאים את רגלי הפטריות ומרוקנים את פנים הפטריות מעט ובעדינות. קוצצים את רגלי הפטריות דק ומוסיפים לבצל המטוגן כשהוא זהוב. מטגנים את הפטריות. שלב זה הוא מהיר, לוקח כדקה עד 3 דקות.
3. מוסיפים עלי תימין ושום מגורד. זמן טיגון של שום הוא מאוד מהיר!! כ30 שניות עד דקה.
4. מוסיפים עלי אוסקה קצוצים ומטגנים עם שאר התערובת עד שהעלים מאבדים מהנפח שלהם, כשתי דקות.
5. מעבירים לקערה ומאפשרים לתערובת להתקרר.
6. מוסיפים גבינות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. בעדינות עם המלח מכיוון שהגבינות מלוחות.
7. ממלאים כל פטריה במילוי ומהדקים בעדינות.
8. מסדרים את הפטריות בכלי חסין אש.
9. אופים בתנור ביתי בטמפרטורה של 200 מעלות צ' ל 15 דקות
10. לאפייה בטאבון 250-300 מעלות צ' ל-7 דקות.
11. מגישים חם😊
Comments