הדבר שהכי מרתק אותי , בכל דבר שאני עושה, הוא הדרך אל הדבר עצמו. אני אוהבת לראות את דברים מתהווים, אני אוהבת לראות את השינוי תוך כדי שהוא קורה ולהתפעל ממנו. אז לטפח גינת ירק ולגדל את הירקות שאני אוכלת, בשבילי זו הרפתקה. הירקות לא גדלים ברגע אחד, אבל יש ידיעה שהם בקרוב יהיו וכך לאט לאט אפשר לראות אותם מתפתחים.
הסרטון הבא נע על פני כמה חודשים, מתחילת הכנת הגינה ושתילות בחודש מרץ ועד קטיף בחודש יוני, והוא מתאר את הדרך שהעגבנייה עוברת וכל מה שמתרחש מסביב עד שהיא נאכלת.
בפעם הזו, הכנתי פוקצ'ה מבצק אוורירי ונהדר, הטבעתי בבצק עגבניות שרי חצויות, פרוסות שום, תימין, פרמז'ן מגורד ופפריקה מתוקה. בחלק העליון של הבצק הנחתי פרוסות עגבנייה נוספות.
צפייה מהנה😊
מתכון בצק פוקצ'ה:
500 גר קמח פיצה/פוקצ'ה
7 גר שמרים יבשים
30 גר סוכר
50 גרם שמן זית
400 גר מים
10 גר מלח
לעיצוב:
שמן זית, תימין, שום פרוס, עגבנייה שרי, עגבנייה פרוסה, מלח
הכנה:
1 שוקלים קמח לקערת מיקסר עם וו לישה (או קערה גדולה אם לשים בידיים), מוסיפים שמרים ומערבבים לפיזור טוב של השמרים. מוסיפים סוכר, מלח, שמן זית ומים ולשים במהירות בינונית ליצירת בצק. הבצק צריך לצאת נוזלי לכן לא להתפתות להוסיף קמח. אם לשים את הבצק בידיים, אפשר לראות בסרטון איך אני לשה את הבצק כשהוא נוזלי. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו.
2 מחממים תנור לחום של 200 מעלות צ'.
3 מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ועליו מורחים שמן זית בנדיבות. נותנים לבצק להתפרס על כל המגש ומורחים עליו שמן זית. יוצרים שקעים על הבצק בעזרת האצבעות, כפי שניתן לראות בסרטון. זה הזמן לשים תוספות על הבצק אם רוצים. מתפיחים כ 30 דקות.
4 אופים בשליש תחתון של התנור. אופים כ- 20-25 דקות. הפוקצ'ה מוכנה כשצבעה זהוב וכשהתחתית גם כן זהובה.
*אם רוצים להוסיף גבינות, מוסיפים אותן ב5 דקות אחרונות של אפייה כדי שלא ישרפו.
5 מאפשרים לפוקצ'ה להתקרר לפחות 20 דקות לפני שאוכלים.
댓글