הזדמנות לתרגל אפייה ללא קמח. באחד המתכונים ללחם שפרסמתי, הייתה תגובה עם בקשה ללחם טף אז קפצתי על ההזדמנות. ההכנה של הלחם הזה היא לא כמו הכנה של לחם עם קמחים עם גלוטן מכיוון שאין כאן לישה. מה שהופך את ההכנה להרבה יותר זריזה.
ובכל זאת יש זמן להתמסר לזרעים הטחונים, לאור השמש ולהתפחה של הבצק, מכיוון שאנחנו משתמשים בשמרים.
המרכיבים של הלחם איכותיים והטעם מתקתק עדין. יש ארומה של זרעי צ'יה ופשתן.
מתכון לכיכר אחת:
100 גרם קמח טף
100 גרם קמח תפוחי אדמה
100 גרם קמח אורז
50 גרם קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
7 גרם שמרים יבשים
½ כפית מלח
1 כף זרעי צ'יה טחונים
1 כף זרעי פשתן טחונים
1 כף דבש תמרים (סילאן)
60 גרם שמן קוקוס במצב נוזלי
300 מ"ל מים
לקישוט על הלחם:
זרע חמנייה
זרעי דלעת
אופן ההכנה:
1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה- קמח אורז, קמח טף, קמח תפוחי אדמה, קמח שקדים, שמרים יבשים, מלח, אבקת אפייה, זרעי צ'יה טחונים, זרעי פשתן טחונים
2. מוסיפים את הנוזלים- שמן קוקוס, דבש תמרים, מים. מערבבים לקבלת בלילה אחידה.
3. מכסים במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה. מתפיחים עד להכפלה, לוקח כשעה.
4. מוזגים את הבלילה לתבנית אפייה ומתפיחים פעם שניה עד שהבצק כמעט מכפיל את עצמו. לוקח כ35 דקות.
5. בוזקים זרעי חמנייה ודלעת.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות צלסיוס, ואופים ל- 40 דקות.
7. הלחם מוכן כאשר התחתית והצידי הלחם שחומים.
8. מאפשרים ללחם להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותו.
בתאבון😊
Comments